Παντελής Χερουβείμ - αρχιτέκτονας

βρίσκεστε στο cherouvim.gr > γλυπτικη

πλοήγηση

βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1950.

Το 1962 πετυχαίνω με εξετάσεις στο Βαρβάκειο. Παράλληλα ασχολούμαι με ζωγραφική και φωτογραφία, διαβάζω πολύ λογοτεχνία και παρακολουθώ καθημερινά κινηματογράφο, θέατρο και εκθέσεις. Στα δεκατρία μου κάνω το πρώτο μου αρχιτεκτονικό σχέδιο, για το καινούργιο μας σπίτι. Χάνεται κάπου στη μετακόμιση. Από αυτή την ηλικία έχω αποφασίσει να γίνω αρχιτέκτονας.

Το 1968 μπαίνω στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, με καλή σειρά, όγδοος. Στο τέλος όμως...επανορθώνω και αποφοιτώ πρώτος το 1973. Όλα τα χρόνια είμαι υπότροφος, λόγω επιδόσεων, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και στην αποφοίτηση επιβραβεύομαι επί πλέον και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Από το 1977 διατηρώ δικό μου αρχιτεκτονικό γραφείο.
Συμμετέχω συχνά, ιδιαίτερα κατά τη πρώτη περίοδο, σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, με αρκετή επιτυχία: Σε έντεκα συμμετοχές οκτώ βραβεία, εκ των οποίων τα τρία είναι πρώτα. Επίσης συμμετέχω και σε επιτροπές κρίσης αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, σαν εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Μερικά από τα έργα μου έχουν ζητηθεί και δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά. Ένα από αυτά έχει παρουσιαστεί στη Γαλλική και Ελληνική τηλεόραση. Επιλέχτηκα επίσης και συμμετείχα το 1995 στη Α' Biennale νέων αρχιτεκτόνων.

Παράλληλα ταξιδεύω πολύ συχνά στην Ελλάδα και στον Κόσμο, γιατί πιστεύω ότι το ταξίδι είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να γνωρίσεις τους ανθρώπους και την αρχιτεκτονική τους.

Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά, που είναι οι συνδημιουργοί αυτής της ιστοσελίδας.

Παντελής Χερουβείμ
αρχιτέκτονας

επιλογή γλώσσας