Παντελής Χερουβείμ - αρχιτέκτονας

βρίσκεστε στο cherouvim.gr > αρχιτεκτονική > ΕΠΙΛΟΓΗ > διπλοκατοικία στην ηλιούπολη

πλοήγηση

αρχιτεκτονική

διπλοκατοικια στην ηλιουπολη

1989-1993

διπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουποληδιπλοκατοικια στην ηλιουπολη

Το οικόπεδο, 16Χ15μ περίπου, είναι ανηφορικό από το δρόμο προς το βάθος.

Το πρόγραμμα προέβλεπε να χτιστούν σε πρώτη φάση δύο κατοικίες των 150 μ2, και το υπόλοιπο των 100 μ2 να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τη κατασκευή τρίτης κατοικίας. Η επιθυμία να είναι παρόμοια τα δύο διαμερίσματα και να μην υπερτερεί το ένα του άλλου, οδήγησαν στην ιδέα να χωριστεί το οικόπεδο νοητά στη μέση και τα δύο διαμερίσματα να αναπτυχθούν σε ύψος. ΄Ενα κοινό,εξωτερικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρας, που εξασφαλίζουν τη πρόσβαση σε όλους τους ορόφους, θα χρησιμεύσουν στο μέλλον στην εξυπηρέτηση του τρίτου διαμερίσματος.

Τα δύο πρώτα επίπεδα, ημιυπόγειο και pilotis, περιλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους αποθηκών, εγκαταστάσεων και στάθμευσης. Κάθε κατοικία αναπτύσσεται σε τρείς ορόφους, ή σε έξι επίπεδα, που εξυπηρετούνται με ελεύθερη ανισοσκελή σκάλα. Στον πρώτο το καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα, στον δεύτερο ο χώρος των γονιών και ένα ανοικτό γραφείο και στον τρίτο οι χώροι των παιδιών, που διαμορφώνονται με κινητά χωρίσματα και ερμάρια για να μπορούν να μεταβληθούν, αν χρειαστεί, στο μέλλον.

Χαρακτηριστικό της κατασκευής είναι ο εσωτερικός κενός τριώροφος χώρος, με το ελεύθερο κλιμακοστάσιο και το τζάκι, που παραπέμπει σαν χρήση και εικόνα στις παληές αυλές με τα δωμάτια ολόγυρα.

Ο ακάλυπτος χώρος έχει διαμορφωθεί σε κήπο στο ίδιο επίπεδο με τα καθιστικά. Εκτεταμένη φύτευση γίνεται επίσης σε όλα τα δώματα και τις βεράντες.

επιλογή γλώσσας