Παντελής Χερουβείμ - αρχιτέκτονας

βρίσκεστε στο cherouvim.gr > αρχιτεκτονική > ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ > πεζοδρόμηση αρεοπαγίτου

πλοήγηση

αρχιτεκτονική

πεζοδρομηση αρεοπαγιτου

Διάκριση

1996
πεζοδρομηση αρεοπαγιτουπεζοδρομηση αρεοπαγιτουπεζοδρομηση αρεοπαγιτου



Ο πεζόδρομος μελετήθηκε όχι σαν ένα απλό πέρασμα από του Μακρυγιάννη έως το Θησείο, με αντικατάσταση, απλά, της ασφάλτου με ένα καλύτερο υλικό. Αντίθετα προβλέφθηκαν χώροι στάσης με καθιστικά, σε διαπλατύνσεις που γίνονται στις διασταυρώσεις με τους κάθετους δρόμους της Αρεοπαγίτου, και σε σημεία με ιδιαίτερη θέα. Ειδικότερα στο τριγωνικό και κατηφορικό χώρο απέναντι από την είσοδο του Ηρωδείου, προτάθηκε η δημιουργία μεγάλης επίπεδης, χωμάτινης και δεντροφυτεμένης πλατείας για υπαίθριες εκδηλώσεις, με τη καλύτερη, ίσως, θέα της διαδρομής. Κάτω από τη πλατεία δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης και WC. Η πρόταση μου να επεκταθεί ο υπόγειος αυτός χώρος μέχρι και κάτω από το προαύλιο του Ηρωδείου φάνηκε τολμηρή και ίσως ανεφάρμοστη, για αρχαιολογικούς λόγους, από τα μέλη της ομάδας και εγκαταλήφθηκε. Θα είχε όμως το μεγάλο πλεονέκτημα της εξυπηρέτησης του Ηρωδείου για τη μεταφορά των σκηνικών και τη λειτουργεία των καμαρινιών. Επίσης θα απελευθερωνόταν ο χώρος του προαυλίου του θεάτρου, που σήμερα περιορίζεται από τα πανώ, που υπάρχουν, και θα αναδεικνυόταν καλύτερα το μνημείο.

επιλογή γλώσσας